Polední menu je prodáváno od 11:00 DO VYPRODÁNÍ!!!

Rozvoz poledního menu je pozastaven!!!

Informace o alergenech žádejte u obsluhy.

Cena poledního menu (pokud není uvedeno jinak):

1 – 139,- / 2 – 145,- / 3 – 149,-

Take-away 5,-/kus


Pondělí 3. Října

ZELENINOVÝ VÝVAR

  1. Chalífovy dlouhé prsty – zelené fazolové lusky v lahodné rajčatové omáčce; pita chléb (lepek v příloze)
  2. Kuřecí kokosové kari – kuřecí kousky ve smetanové omáčce s kokosovým mlékem a mangovým pyré; rýže basmati (laktóza)
  3. Shish taouk – marinované kuřecí kousky připravené na grilu; libanonský salát z červené řepy, jogurtu a sezamové pasty tahini, hranolky (laktóza v příloze)

Úterý 4. Října

RAJSKÁ S BULGUREM (lepek)

  1. Koshari – tradiční egyptské jídlo z těstovin, rýže a čočky podávané s rajčatovou omáčkou a hluboce fritovanou cibulkou (lepek)
  2. Kuře á la Džajpur – kuřecí kousky v jemně pikantní jogurtové omáčce s rajčaty; rýže basmati (laktóza)
  3. Pastel de papa – tradiční jihoamerický pokrm z mletého hovězího masa s rajčaty a zapečenou bramborovou kaší; Petrželovo jogurtový dip se sezamovou pastou tahini (laktóza)

Středa 5. Října

KOPROVÁ S BRAMBORY A VEJCEM (lepek, laktóza)

  1. Falafelová rolka – cizrnové karbanátky falafel spolu se zeleninou a vejcem zabalené v pšeničné tortille; zeleninový salátek (lepek)
  2. Chicken Tikka masala – kuřecí kousky v jemně pikantní smetanové omáčce s čerstvým koriandrem; rýže basmati (laktóza)
  3. Kuřecí plátek zapečený se sýrem a rajčaty; opékané brambory, zeleninový salátek (laktóza)

Čtvrtek 6. Října

INDICKÁ ČOČKOVÁ S KOKOSOVÝM MLÉKEM

  1. Zeleninové Biriyani – kousky zeleniny promíchané s kořeněnou rýže; jogurt (laktóza v příloze)
  2. Chicken korma – kuřecí kousky v omáčce s cibulovým základem, kokosovým mlékem a kešu oříšky; rýže basmati
  3. Hovězí Rogan josh – kořeněné hovězí kousky podušené s kokosovým mlékem a podávané na rýžových nudlích

Pátek 7. Října

ZELŇAČKA S KLOBÁSKOU SOJOK (lepek)

  1. Dal palak – červená čočka se špenátem, rajčaty a zázvorem; pita chléb (lepek v příloze)
  2. Chicken chana masala – kuřecí kousky s cizrnou v pikantní rajčatové omáčce; rýže basmati
  3. Chufev – kuřecí kousky ve smetanové omáčce se žampióny a kukuřicí podávané na bramborové kaši a posypané sezamovými semínky a sýrem (laktóza)